1999, 2000, 2008 Girişlilere Erken Emeklilik Mi Geliyor!!

18 Nisan 2024 - 10:15 'de eklendi ve kez görüntülendi.
resim

Türkiye’de emeklilik alanında önemli reformlar hızla devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın başlattığı yeni düzenlemelerle, 1999, 2000 ve 2008 yıllarında sigorta girişi yapan kişiler için büyük avantajlar sunulacak. Emeklilik yaşı düşerken, bazı kişiler için yaş şartı olmadan emeklilik imkanı doğacak.

Bağkur’da 1800 Gün İndirimle Emeklilik Kolaylaşıyor

Bağkurlu erkekler için emeklilik şartları, 1800 gün prim indirimiyle daha erişilebilir hale geliyor. Normalde 9000 prim günüyle emeklilik hakkı kazanabilecek Bağkurlu erkekler, bu indirimle 7200 prim günüyle emekli olabilecekler. Böylece emeklilik süreci kısalırken, prim ödeme yükü de azalacak.

EYT Kapsamında Bağkurlular İçin Yaş Şartı Kalkıyor

EYT (Erken Emeklilikte Yaşa Takılanlar) kapsamında bulunan Bağkurlu sigortalılar için yaş şartı ortadan kalkıyor. Prim günlerini tamamlayan sigortalılar, beklemeksizin emekli olabilecekler. Özellikle 1999 öncesi sigorta girişi olan Bağkurlular için bu gelişme büyük bir fırsat yaratıyor.

1999 ve 2008 Arası Sigorta Girişi Olanlar İçin Bekleyiş Devam Ediyor

1999 ile 2008 yılları arasında sigorta girişi olan Bağkurlular için henüz net bir düzenleme yapılmış değil. Bu dönem içinde sigorta başlangıcı olan kişiler, emeklilik yaşlarına ulaşana kadar prim ödemelerine devam edecekler. Ancak, prim günlerini tamamladıklarında emeklilik başvurusu yapabilecekler.



Poco Forum Google News
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.