3700-4760 Gün Primle Erken Emeklilik Fırsatı! Hayalinizdeki Emekliliği Ertelemeyin!

01 Nisan 2024 - 7:14 'de eklendi ve kez görüntülendi.
resim

Erken emeklilik, birçok çalışanın özlemle beklediği bir hedeftir. SGK’nın sunmuş olduğu olanaklarla, 3700 ile 4760 gün arasında birikmiş priminiz varsa, erken emeklilik için adım atmanın tam zamanı!

Borçlanma Yoluyla Erken Emeklilik

Çocuk sahibi kadın çalışanlar için erken emeklilik, borçlanma yoluyla mümkün olabilir. Her bir çocuk için 2 yıl kazanabilirsiniz. Ancak, çocukların sigortaya eklenmesi için doğumun sigortadan önce gerçekleşmiş olması gerekmektedir.

Kısmi Emeklilik Şartları

En az 15 yıl çalışmış ve 3600 gün prim ödemiş olanlar, kısmi emeklilik hakkına sahip olabilirler. Kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaşında olma şartı bulunmaktadır.

Vergi İndirimi ve Malulen Emeklilik

Yüzde 40 veya daha fazla engelli raporu olan çalışanlar için herhangi bir yaş sınırlaması olmadan emekli olma hakkı verilmektedir. Bu durumda, vergi indirimi ve diğer avantajlardan yararlanabilirsiniz.

Yıpranma Payı ve Engelli Çocuk Avantajı

Bazı meslek gruplarına yıpranma payı göz önüne alınarak daha erken emeklilik hakkı sağlanmaktadır. Ayrıca, engelli bir çocuğa sahip olan çalışanlar için ek avantajlar sunulmaktadır.

Bu adımları takip ederek, erken emeklilik hakkınızı kazanabilir ve emeklilik tarihini öne çekebilirsiniz. Unutmayın, erken emeklilik için başvuruları zamanında yapmak büyük önem taşımaktadır. Hayalinizdeki emekliliği ertelemeyin, şimdi harekete geçin!



Poco Forum Google News
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.